You are here: Home Praktijkexamen

Praktijkexamen

Het is niet mogelijk om als leerling zijnde een praktijkexamen aan te vragen. Dit kan alleen door je rijschool aangevraagd worden. Je rijschool kan een praktijkexamen alleen aanvragen met jouw toestemming. Dit kan je doen door je rijschool te machtigen. Voor deze machtiging heb je het registratienummer van je rijschool nodig. Onze registratienummer is 3582Z8 deze machtiging kunt u doen via de website van cbr doen.

https://mijn.cbr.nl

Het praktijkexamen duurt ongeveer ongeveer 55 minuten. Hiervan zal ongeveer een kwartier van de tijd gebruikt worden voor een introductie en de toelichting op de uitslag achteraf. Indien gewenst is er een mogelijkheid om je rij-instructeur mee te vragen bij bij het afrijden en aanwezig te zijn bij het eindgesprek. Nadat de examinator alle formaliteiten heeft doorgenomen zal er op de parkeerplaats een aantal testen plaatsvinden. De examinator zal vragen om het kenteken van een stilstaande auto, op ongeveer 25 meter afstand, te lezen. Daarna zal de examinator een aantal vragen stellen met betrekking tot de dingen onder de motorkap, banden, binnen in de auto. De vragen die eventueel gesteld kunnen worden kunt u hieronder downloaden:

MotorkapBanden – Binnenzijde van de auto – Zelfreflectie

Tijdens het praktijkexamen zal de examinator op een aantal dingen letten zoals, de beheersing van de auto, in hoofdzaken dat je zelfstandig, veilig en vlot bent in het verkeer, waar het kan en waar nodig je snelheid aanpast, tijdens je examen zal de examinator 2 bijzondere verrichting met je uitvoeren waar in iedere geval altijd een stuk achteruit gereden zal moeten worden, bijzondere verrichting zal zijn een omkeeropdracht, stopopdracht of een parkeeropdracht in een straat.

Zie hieronder een filmpje hoe de praktijkexamen gaat bij het CBR.